BLOG

8 skvelých tipov na varenie

IdealBody®

Autor článku:

IdealBody®

 

Zmeňte teda svoju kuchynskú rutinu na ešte efektívnejšiu stravu.

Aj keď existujú stravovacie programy, ktoré sú veľmi účinné samy o sebe, ak chcete dosiahnuť skutočne rýchle výsledky, možno budete chcieť zmeniť aj svoje kuchárske návyky. Možno si ani nepomyslíte na to, koľko kuchynských rutín prinesených z domu alebo naučených v dospelosti môže poškodiť vaše zdravie -a ako veľmi môžu spomaliť dosiahnutie požadovaného postavu snov. Ale je to tak! Ďalej s vami zdieľame 8 kuchynských tipov, vďaka ktorej bude vaša strava ešte efektívnejšia.

1. Takto sa vyhnete tuku pri varení

Vyprážanie na oleji a tuku je nezdravé, poškodzuje cievy, srdce, ba dokonca spomaľuje úspešnosť vašej stravy alebo - ak to preženiete -, priamo jej prekáža. Vyskúšajte nasledujúce metódy a ušetríte svojmu telu stovky kalórií týždenne:

  • varenie v pare, naparovanie - s použitím maximálne 2 - 5 g oleja na porciu
  • pečenie alternatívnymi metódami, napríklad v pekárskom vrecku, pod hliníkovou fóliou, v hlinenom hrnci alebo na grile
  • zdravé zahustenie: vyprážanie celozrnnej múky alebo tekvicovej múky bez tuku, napenenie jogurtom alebo kefírom
  • Zriedenie: so zeleninou, vajcami, ovsenými vločkami, ovsenými otrubami, hnedou ryžou je možné uľahčiť akékoľvek jedlo

IdealBody®

2. Triky s korením

Mnoho korenín, najmä tých na báze semien, je bohatých natuky radšej sa tomu vyhýbajte. Na zvýraznenie chutí použite zelené korenie. Snažte sa používať menej soli, pretože je škodlivá pre cievy a tiež spotrebúva vodnú rovnováhu vášho tela.

3. Vyberte si zdravé prílohy

Z obloh uprednostňujte hnedú ryžu. Varené zemiaky odporúčame maximálne raz alebo dvakrát týždenne, zemiakom vyprážaným na oleji by ste sa však mali úplne vyhnúť. Pre pestrú stravu vyskúšajte aj nové prílohy, ako je proso, amarant, pohánka, existuje veľa vzrušujúcich spôsobov, ako ich pripraviť.

IdealBody®

4. Opatrne s vajcami

Pri príprave vajec nepoužívajte veľa tuku. V prípade vysokého cholesterolu sú povolené maximálne 1 - 2 vajcia týždenne, pripravené bez tuku, takže jemnou alternatívou môžu byť mäkké vajcia alebo vyprážané vajcia a pripravené v teflóne. Venujte pozornosť aj skrytým vaječným jedlám obsahujúcim cholesterol, ako sú cestoviny a koláče.

5. Vyvarujte sa margarínu

Namiesto margarínov odporúčame konzumáciu rastlinných masiel, však tiež len s mierou a extra panenský olivový olej patrí medzi zdraviu menej škodlivé tuky.

IdealBody®

6. Vyberte si namiesto mäsa sóju

Používajte sóju ako zdroj bielkovín, je to jedna z najvyšších bielkovinových rastlín. Na rozdiel od iných zdrojov bielkovín získaných z rastlín má sója mimoriadne vysokú nutričnú hodnotu, pretože obsahuje aminokyseliny, ktoré sú pre telo nevyhnutné v zložení podobnom mäsu. A na rozdiel od mäsa neobsahuje cholesterol. Je významný aj z minerálov a vlákniny, ale obsahuje aj estrogén, takže ak máte gynekologické ťažkosti, konzultujte konzumáciu sóje so svojím lekárom.

7. Chutné a výživné alternatívy

Pozbierali sme pre vás potraviny, ktorým sa odporúča vyhnúť sa, ak chcete dosiahnuť rýchle výsledky so svojou stravou.

8. Zaručené veľkolepé výsledky za 30 dní

30 dňová diéta Idealbody kombinuje špeciálne chutiace smoothies s nízkokalorickými jedlami, ktoré vám pomôžu rýchlo sa zbaviť nadváhy. Nemusíte hladovať, budete sústredení a - na rozdiel od väčšiny diétnych programov - určite získate potrebné množstvo vitamínov a minerálov.

"Váha sa spoľahlivo vždy ukazovala deň čo deň menej, nedošlo k žiadnej fluktuácii." Vydržala som teda a dostala som odmenu: za šesť mesiacov som schudla 27 kíl a môj manžel nielenže dostal novú ženu, ale aj ja som dostala úplne nový život, v ktorom som sa mohla cítiť pekne a žensky a každý deň som začala tak, že je dobrý pocit pozerať sa do zrkadla. " Erika Szalai

IdealBody®

Ak máte chuť na varenie na základe tipov alebo prečítania Erikinho príbehu, pozrite si našu zbierku receptov, kde si môžete vybrať z diétnych polievok, hlavných jedál a dezertov a kde sme zbierali aj recepty pre ľudí s rôznymi potravinovými intoleranciami.

BLOG Najlepší kolagén pre krásu vašej pleti a zdravie vašich kĺbov Najlepší kolagén pre krásu vašej pleti a zdravie vašich kĺbov Najlepší kolagén pre krásu vašej pleti a zdravie vašich kĺbov

Mnohí ľudia chcú podporiť zdravie svojej pokožky, kĺbov a vlasov, preto denne užívajú kolagénové doplnky alebo si pridávajú kolagén v prášku do rannej kávy.

#zdravie #životný štýl #vysnívaná postava
Recepty Ovseno-tvarohové americké palacinky s kolagénom Ovseno-tvarohové americké palacinky s kolagénom Ovseno-tvarohové americké palacinky s kolagénom

Tieto kolagénom obohatené palacinky si môžete dopriať na raňajky alebo olovrant. Podávajte ich s jogurtom a bobuľovým ovocím!