BLOG

Body positivity: čo robiť s pozitívnym vnímaním tela?

IdealBody®

Autor článku:

IdealBody®

 

V 21. storočí, keď sme zaplavení vizuálnymi podnetmi, je možno ešte ťažšie odpútať sa od spoločenských očakávaní, ktoré definujú ideálny vzhľad.

Ak sa však budete neustále porovnávať s ostatnými, budete sa vo svojej koži cítiť čoraz menej pohodlne. Čo nám dáva hnutie body positivity a čo nám môže pomôcť rozvíjať zdravý obraz o sebe samom?

Čo predstavuje hnutie Body positivity?

Pozitívny postoj k telu znamená, že všetci ľudia si zaslúžia mať pozitívny obraz tela bez ohľadu na spoločenské očakávania týkajúce sa ideálneho tvaru, veľkosti a vzhľadu.

Hnutie Body positivity si pôvodne stanovilo tieto ciele:

  • Spochybnenie obrazu tela, ktorý nám vnucuje spoločnosť!
  • Každý by mal prijať svoje telo také, aké je!
  • Postavenie sa proti nerealistickým očakávaniam voči nášmu telu!

Cieľom tohto hnutia je tiež pomôcť pochopiť, ako mediálne posolstvá prispievajú k tomu, ako sa cítime vo svojej koži. Ak sa na tieto vplyvy pozrieme kriticky, môžeme si vytvoriť zdravší a realistickejší vzťah k svojmu telu.
IdealBody®

Fat pride, hnutie za prijímanie tuku

Pozitívne vnímanie tela má korene v hnutí Fat positive zo 60. rokov 20. storočia, ktoré sa zameralo na akceptáciu tučnoty s cieľom ukončiť hanobenie tučných ľudí a diskrimináciu ľudí na základe ich veľkosti alebo hmotnosti.

Od roku 2012, keď sa objavili platformy sociálnych médií, nadobudlo toto hnutie novú silu a spochybňuje nerealistické predstavy o ženskej kráse, ako je hladká pokožka, ideálna veľkosť tela a chorobné vyhýbanie sa nedokonalostiam. S rastúcou popularitou tohto hnutia sa pôvodný dôraz na akceptáciu hmotnosti začal meniť na posolstvo, že "všetky telá sú krásne".

Kritika hnutia Body positivity

Tento trend bol kritizovaný za podporu životných návykov, ktoré môžu byť škodlivé pre zdravie. Jednou z hlavných námietok je, že prílišné akceptovanie nadváhy alebo obezity môže ľudí odradiť od toho, aby sa snažili zlepšiť svoje zdravie alebo zmeniť svoj životný štýl, čo môže viesť k rôznym ochoreniam. Podpora tejto myšlienky je medzi zdravotníckymi pracovníkmi veľmi nízka, mnohí toto hnutie označujú za popieranie vedy, keďže sa ukázalo, že obezita je okrem iného spojená s cukrovkou a hypertenziou.

IdealBody®

Zdravie a pokoj so sebou samým! Je to možné?

Posolstvo pozitívneho vnímania tela je, že musíte zmeniť spôsob, akým vnímate svoje telo, ale čo, ak je to len ďalšie očakávanie voči sebe? Viete, že nespĺňate ideál krásy, ale nemali by ste sa kvôli tomu cítiť zle? Priznajme si, že vo svete, ktorému dominuje vzhľad, to nie je reálne očakávanie.

Čo môže robiť človek, ktorý nechce nasledovať žiadny trend, ale radšej počúva svoj vnútorný hlas? Starostlivosť o seba by sa mala týkať vecí, vďaka ktorým sa budete cítiť dobre vo svojom tele. Stravujte sa zdravo, pretože to vyživuje vašu myseľ a telo, nielen preto, aby ste schudli, ale aby ste v jedle našli potešenie. Cvičte, pretože vám to pomáha cítiť sa silní a plní energie, nielen preto, že chcete kontrolovať svoj vzhľad.

Namiesto diéty sa usilujte o ideálnu postavu

Nie je prekvapujúce, že hnutie za pozitívne vnímanie tela malo v posledných rokoch veľký vplyv aj na diétne návyky. Akceptovaním seba samého a zdôrazňovaním krásy rôznych telesných obrazov už diéty nehľadajú v prvom rade prísľub postavy modelky, ale skôr dosiahnutie a udržanie ideálnej postavy, pričom venujú pozornosť aj psychologickým faktorom.

Cieľom diéty už nie je v prvom rade rýchlo schudnúť, ale zažiť novú postavu a nový, pozitívny obraz o sebe samom. S názvom IdealBody® chceme upozorniť na to, že namiesto úsilia za vonkajšími očakávaniami a ideálmi ide o to, aby ste sa cítili dobre vo svojej koži. Najdôležitejšie je nájsť svoju ideálnu postavu, aby ste mohli žiť svoj život úspešnejšie a prežívať radostné chvíle.

Existuje zdravá diéta?

V spoločnosti IdealBody® od počiatku vyznávame, že diéta by nemala byť na úkor zdravia, a preto nás veľmi teší, že čoraz menej musíme vysvetľovať pojem zdravé chudnutie. Dobrá diéta sa nezakladá na prísnych obmedzeniach, neničí telo a prináša dlhodobé výsledky. Naše koktejly boli vytvorené s dôrazom na komplexné zloženie, ktoré zodpovedá kompletnému jedlu, čím sa zabezpečí, že telo počas diéty získa všetky základné živiny. 

Nájdite si svoj vlastný ideál pomocou bielkovinových koktejlov

Základom diéty IdealBody® je pomôcť vám dosiahnuť vaše diétne ciele bez hladovania a zároveň rešpektovať potreby vášho tela. Ak máte pocit, že momentálne nie ste vo svojej ideálnej forme, alebo vás trápia nadbytočné kilá a chcete sa ich zbaviť, vyskúšajte jednu z našich diétnych metód. Nemajte obavy, pomôžeme vám začať: stačí zadať svoje údaje do našej kalkulačky ideálnej telesnej hmotnosti a na Broca-indexe  vám vypočítame vašu ideálnu telesnú hmotnosť a ukážeme vám vhodnú diétu a diétny balíček, ktorý si môžete ihneď objednať na webovej stránke IdealBody®. Srdečne vás očakávame aj v našej komunite na Facebooku, kde môžete klásť svoje otázky našim konzultantom počas celej diéty a ostatní skúsení dietujúci vám pomôžu zorientovať sa v spleti otázok, ktoré vás môžu doviesť k vašej ideálnej postave.
 

BLOG Najlepší kolagén pre krásu vašej pleti a zdravie vašich kĺbov Najlepší kolagén pre krásu vašej pleti a zdravie vašich kĺbov Najlepší kolagén pre krásu vašej pleti a zdravie vašich kĺbov

Mnohí ľudia chcú podporiť zdravie svojej pokožky, kĺbov a vlasov, preto denne užívajú kolagénové doplnky alebo si pridávajú kolagén v prášku do rannej kávy.

#zdravie #životný štýl #vysnívaná postava
Recepty Ovseno-tvarohové americké palacinky s kolagénom Ovseno-tvarohové americké palacinky s kolagénom Ovseno-tvarohové americké palacinky s kolagénom

Tieto kolagénom obohatené palacinky si môžete dopriať na raňajky alebo olovrant. Podávajte ich s jogurtom a bobuľovým ovocím!