BLOG

Najlepšie vitamíny na ochranu vášho zdravia

IdealBody®

Autor článku:

IdealBody®

 

Ktoré vitamíny zaraďujeme medzi najlepšie, a na ktoré minerálne látky by ste nemali zabúdať, ak chcete zabezpečiť ochranu vášho imunitného systému?

Najlepšie vitamíny a minerálne látky na ochranu vášho zdravia


Ktoré sú najlepšie vitamíny a minerálne látky pre fungovanie imunitnému systému, keď potrebuje dodatočnú podporu? Čo by mal obsahovať dobrý multivitamínový prípravok? Ktoré sú najdôležitejšie antioxidanty?

Najlepší multivitamín: čo by mal obsahovať?

Hlavným účelom multivitamínov je dodať telu základné vitamíny a minerálne látky, ktoré denne potrebuje, ak niektoré z nich v našej strave chýbajú. Aby multivitamínový prípravok splnil svoju úlohu, musí obsahovať správne množstvo potrebných mikroživín vo forme, ktorú telo dokáže najlepšie využiť. Čo všetko by mal multivitamínový prípravok obsahovať? Medzi základné minerály patria vápnik, horčík, zinok, selén, meď, mangán, molybdén, železo a chróm. Vitamíny B12 sú prioritou spolu s ďalšími siedmimi vo vode rozpustnými vitamínmi skupiny B a vitamínmi A, C, D3 a E.

Naše potreby týchto živín sa môžu líšiť v závislosti od veku a pohlavia:

  • Ktorý multivitamín je najlepší nad 50 rokov? Prípravky pre starších dospelých sa zameriavajú na udržanie normálnych duševných funkcií a môžu pomôcť znížiť pocit únavy.
  • Najlepší multivitamín pre mužov: muži potrebujú niektorých živín viac a niektorých menej ako ženy. Napríklad tým, že nemajú menštruáciu sú menej ohrození anémiou z nedostatku železa, takže muži majú nižšiu potrebu železa.
  • Najlepší multivitamín pre dospievajúcich: niektoré vitamíny a minerály sú obzvlášť dôležité na podporu rastu počas dospievania. Zaraďujeme sem železo, vápnik a vitamín D.

Najlepší multivitamín pre ženy

Na trhu je množstvo multivitamínov určených špeciálne pre ženy, ktoré boli vyvinuté pre ženy, aby sa predišlo riziku ochorení z nedostatku, ktoré sa môžu vyskytnúť najmä počas menopauzy po 40. roku života. Kým zvýšenie príjmu určitých potravín vám môže pomôcť, najlepšie vitamínové doplnky vám môžu poskytnúť dodatočnú pomoc, aby ste si zabezpečili správny prísun živín.

Špeciálny ženský vitamín sa odporúča napríklad v tehotenstve alebo počas dojčenia dieťaťa, aby sa podporili fyziologické zmeny, ku ktorým v tomto období dochádza. Napríklad vitamínový komplex MOM'S SECRET pomáha matkám cítiť sa po pôrode energickejšie a vitálnejšie, aby ľahšie zvládali každodenné výzvy. 15 vitamínov a minerálov obsiahnutých v tomto prípravku pomáha doplniť zásoby vitamínov, ktoré sa vyčerpali počas tehotenstva a dojčenia, takže čerstvé mamičky môžu ľahšie prekonať prvé mesiace...

IdealBody®

Vitamíny na posilnenie imunity: najlepší multivitamín pre dospelých

Medzi bylinky, ktoré posilňujú imunitu patrí šípka, ktorá obsahuje prírodné vitamíny, ale naše zdravie môže podporiť aj mäta dlholistá a materina dúška. V zime, počas obdobia prechladnutia a chrípky, by mala byť súčasťou doplnku odporúčaná denná dávka zinku, vitamínu C a vitamínu D3. Aké vitamíny a minerály je najlepšie užívať počas zimného obdobia? Ak chcete udržať svoje telo zdravé, energické a chránené, zabezpečte si príjem nasledujúcich živín v strave alebo prostredníctvom doplnkov stravy.

Hoci výskumy poukazujú na to, že vitamín D nás môže chrániť pred prechladnutím a chrípkou, väčšinu z nás postihuje nedostatok vitamínu D, takže, ak nežijete na tropickom ostrove, kde sa vám v zime dostáva slnečného svetla, ktoré produkuje potrebný D3, pravdepodobne ho budete musieť počas zimného obdobia dopĺňať.

Najlepší vitamín na posilnenie imunity: vitamín C

Pokiaľ ide o zdravie a imunitu, jeden z prvých vitamínov, ktorý väčšine ľudí napadne, je vitamín C, ktorý môže pomôcť skrátiť trvanie prechladnutia. Ako silný antioxidant dokáže bojovať proti voľným radikálom, pomáha predchádzať a odďaľovať niektoré druhy rakoviny, srdcové choroby a starnutie. Dopĺňanie vitamínu C môže tiež pomôcť pri prevencii a liečbe infekcií dýchacích ciest, čo z neho robí obľúbenú voľbu počas zimných mesiacov.
 

Protizápalové prírodné vitamíny na posilnenie imunity

  • Vitamín A pomáha telu bojovať proti infekciám, najmä infekciám dýchacích ciest. Vzhľadom na jeho úlohu pri posilňovaní imunitného systému je známy aj ako protizápalový vitamín. Keďže telo si vitamín A nevytvára, musíme ho získavať z potravín, ktoré konzumujeme alebo z výživových doplnkov.
     
  • Vitamín E ako antioxidant chráni bunky pred oxidačným poškodením tým, že neutralizuje škodlivé molekuly nazývané voľné radikály.
     
  • Selén, menej známy antioxidant, je nevyhnutný pre fungovanie prakticky všetkých prvkov imunitného systému. Ľudia, ktorí majú nedostatok tohto stopového prvku, sú menej odolní voči baktériám, vírusom a dokonca aj rakovine, ale selén zohráva dôležitú úlohu aj pri udržiavaní normálneho stavu vlasov a nechtov.
     
  • Zinok je mikroživina, ktorá môže pomôcť imunitnému systému v boji proti vírusom a baktériám a jeho liečivé vlastnosti boli podrobne preskúmané pri prechladnutí a chrípke.

IdealBody®

Najlepšie vitamíny, antioxidanty

Antioxidačné kapsule IdealBody® poskytujú podporu nielen počas diéty, ale chránia aj vaše zdravie, takže môžete bojovať s kilogramami ešte ľahšie a energickejšie, pretože vitamín E, vitamín C, selén a zinok pomáhajú chrániť bunky pred oxidačným stresom. Prémiový komplexný malinový nápojový prášok s vysokou čistotou obsahuje nielen hydrolyzovaný kolagén, ale aj výťažok zo šípok, extrakt z bobúľ acai a vitamíny C, D a K2, ktoré podporujú fungovanie imunitného systému.  
 

BLOG Najlepší kolagén pre krásu vašej pleti a zdravie vašich kĺbov Najlepší kolagén pre krásu vašej pleti a zdravie vašich kĺbov Najlepší kolagén pre krásu vašej pleti a zdravie vašich kĺbov

Mnohí ľudia chcú podporiť zdravie svojej pokožky, kĺbov a vlasov, preto denne užívajú kolagénové doplnky alebo si pridávajú kolagén v prášku do rannej kávy.

#zdravie #životný štýl #vysnívaná postava
Recepty Ovseno-tvarohové americké palacinky s kolagénom Ovseno-tvarohové americké palacinky s kolagénom Ovseno-tvarohové americké palacinky s kolagénom

Tieto kolagénom obohatené palacinky si môžete dopriať na raňajky alebo olovrant. Podávajte ich s jogurtom a bobuľovým ovocím!