BLOG

Zmena životného štýlu krok za krokom: 5 princípov a to, čo bude nasledovať

IdealBody®

Autor článku:

IdealBody®

 

Oboznámte sa so základmi zmeny životného štýlu, stravovania, receptov - a využite ich na vytvorenie vyváženého a zdravého životného štýlu!

Keď človek bojuje s problémami s váhou, zvyčajne hľadá diétu, diétny program ako riešenie. V lepšom prípade to začína vyváženou stravou, ktorá je spätá so životným štýlom, ale bohužiaľ, mnohých zláka diéta, ktorá sľubuje okamžité výsledky bez vedeckého pozadia. Rôzne monotónne pôstne diéty sú pre mnohých lákavé, pretože v krátkom čase dokážu poskytnúť neuveriteľne veľkolepú premenu.

Ale každý, kto už predtým držal diétu, môže potvrdiť, že táto krátka a intenzívna transformácia prináša obrovskú nástrahu - jojo efekt.

Keď je telo nútené urobiť také rýchle a radikálne zmeny, spustí sa obranný mechanizmus, ktorý nielenže nepomôže zhodiť kilá navyše, ale skôr tomu zabráni. Počas pôstu naše telo prepne do núdzového režimu, spomalí sa metabolizmus a okrem prebytočných tukových vankúšikov začne odbúravať aj svaly.

Keď ukončíme diétu a vrátime sa k bežnej strave, znovu raňajkujeme pečivo a deň ukončíme pizzou, náš spomalený metabolizmus si už nevie poradiť s týmto množstvom kalórií, takže si ho ukladá na ďalšie pôstne obdobie.

Tomu sa hovorí jo-jo efekt.

Aké je potom riešenie?

Vytváranie zdravého životného štýlu, zmena životného štýlu!

V článku nižšie si ukážeme kľúčové body, vďaka ktorým bude vaša diéta omnoho ľahšie dodržateľná, trvácnejšia a zdravšia.


základy zmeny životného štýlu krok za krokom

Základy zmeny životného štýlu

Pre vytvorenie vyváženého a zdravého životného štýlu je potrebné vyvrátiť niektoré mylné predstavy a porozumieť základom zmeny životného štýlu.

Žiaľ, nestačí „jesť veľa ovocia“, pretože aj keď majú veľa vitamínov, obsahujú, bohužiaľ, aj fruktózu, takže jednoznačne bránia chudnutiu. Takýchto a podobných mylných predstáv je neúrekom.

Tu sú kľúčové zásady - zmena životného štýlu krok za krokom.

1.zásada: Menšie porcie jedla - ale častejšie!

1-2 jedlá denne skutočne nevedú k vzniku zdravého životného štýlu, pretože telo neustále potrebuje živiny. Najzdravším riešením je mať neustále k dispozícii živiny pre naše orgány a bunky. To znamená minimálne 3 jedlá denne, ale ak môžete, tak si doprajte 4 - 5 menších jedál denne.

Ak sa stravujeme príliš málokrát denne, tak na jednej strane strávime príliš veľa času bez jedla, na druhej strane budeme kvôli malému počtu jedál prijímať príliš veľké porcie - a to bude zaťažovať naše telo.

Preto sa oplatí rozdeliť si deň aspoň na 4 - 5 jedál a prijímať naraz menšie porcie.

Prechod môže byť spočiatku ťažký, ale telo si za pár týždňov úplne zvykne a napriek menším porciám nebudete hladovať.

2.zásada: Pohyb!

zdravý životný štýl

Nič nové pod slnkom- pohyb je veľmi dôležitý. Aj keď 80% telesnej hmotnosti závisí od výživy, vďaka športu budeme mať pevnú postavu.

Každý má vo svojom živote šport, ktorý miluje, či už je to beh, chôdza, kulturistika, tanec, futbal alebo čokoľvek iné. Hlavné je, že ide o pohyb. Stojí za to pohybovať sa nepretržite po dobu 1 hodiny najmenej trikrát týždenne.

Ale pohybovať sa nemusíme iba pri športe!

Oplatí sa ísť pešo namiesto použitia výťahu, jazdiť na bicykli namiesto auta a organizovať programy s rodinou, ktoré vás dostanú spomedzi štyroch stien.

3.zásada: Nezameriavajte sa na to, kedy jete - skôr na to, čo jete!

zdravé recepty

Jednou z najbežnejších mylných predstáv je, že by ste už nemali jesť po 18:00. Telo však stále potrebuje živiny, najmä ak ste typ, ktorý zaľahne do postele neskoro.

Trik nie je len v tom, kedy jeme, ale aj v tom, čo jeme.

Napríklad večer sa oplatí konzumovať čo najmenej sacharidov (keďže potrebujeme čoraz menej energie), ale bielkoviny a tuky kľudne môžme jesť, pretože tie telo neustále potrebuje.

Ani na raňajky sa neoplatí jesť veľa sacharidov (najmä cukru), pretože vtedy je naša citlivosť na inzulín vysoká. Preto je vhodné naplánovať si ryžu, zemiaky a obilniny na dopoludňajšie a skoré popoludňajšie hodiny. Konzumácia sacharidov sa odporúča na obed, samozrejme iba s mierou.

Zo sacharidov sa oplatí siahnuť po celozrnných, pomaly vstrebateľných, ako sú rôzne obilniny, ryža, bulgur, quinoa, sladké zemiaky.

Medzi tukmi tiež vyhľadávajte „dobré“ tuky, ako sú napríklad mononenasýtené mastné kyseliny a polynenasýtené, ako sú ryby, mandle, lieskové orechy, vlašské orechy, ľanový olej a extra panenský olivový olej.

4.zásada: Zmena životného štýlu krok za krokom!

Ak ste nikdy predtým nešportovali, nedržali diétu a dokonca sa nedá povedať ani to, že by bolo vaše stravovanie príliš zdravé, stojí za to najskôr zmeniť iba jednu oblasť vášho života, pretože ak to začnete súčasne, môže to byť naraz príliš veľa.

Možno budete chcieť najskôr zmeniť svoje stravovacie návyky: vďaka diétnym jedlám sa rýchlo začnete zbavovať kíl, čo uľahčí neskorší pohyb. Ak sa pustíte do športovania postupne a s nižšou telesnou váhou, nebude to námaha ani pre vaše kĺby a ani pre srdce.

Pri chudnutí je tiež veľmi dôležitá postupnosť, mali by ste sa snažiť schudnúť nie viac ako 1 kilogram týždenne, pretože potom už budete spaľovať aj svaly alebo stratíte vodu, nie tuk.

Najlepším riešením, ktoré vám pomôže stratiť tuk, je diéta s vysokým obsahom bielkovín, ako je aj Ideal Body. Tieto koktejly nahrádzajúce jedlá s vysokým obsahom bielkovín dodávajú potrebnú energiu, podporujú chudnutie a zároveň chránia vaše svaly vďaka obsahu bielkovín.

Dlhodobým cieľom musí byť vždy a v každom prípade zdravie! Bohužiaľ, súčasné moderné stravovacie návyky a sedavý životný štýl sú s tým v rozpore. Aj keď väčšina ľudí by si potrpela na zdravom životnom štýle, jednoducho nevedia, čo to obnáša. Perfektným riešením tohto problému je online kurz Ideal Body Zdravý životný štýl, ktorý zahŕňa šestnásť rokov profesionálneho zázemia a skúseností a navyše je úplne zadarmo.

Naša ponuka

LIFE CHANGER – 90-dňová diéta + Kolagén

VŽDY VÝHODNEJŠIE V BALÍKU

Komplexný balík pre veľké ciele! Ak ste sa rozhodli zmeniť svoj život a teraz sa vedome snažíte dosiahnuť ideálnu hmotnosť, balíček Lifechanger je to, čo hľadáte. 10 ks kokteilov, 3 Antioxidant, 1 Herbal Harmony, 1 komplexný kolagénový, 1 čaj, 1 Psyllium + DARČEK 1 Shaker.

331,49 €

Odstrániť

5.zásada: Obklopte sa podobnými ľuďmi

Je veľmi ťažké viesť zdravý životný štýl, ak človek vidí okolo seba iba to, že ostatní jedia desiatky hamburgerov a chipsov.

Stojí za to pripojiť sa ku komunitám, ktoré majú podobné ciele, a s ktorými sa navzájom nebrzdíte, ale skôr toho druhého motivujete.

Dnes, v dobe sociálnych médií, sa to dá uskutočniť veľmi jednoducho, nepotrebujete osobné kontakty, pretože dianie počas týždňa, svoje ťažkosti a úspechy môžete zdieľať v rôznych skupinách aj online.

Okrem toho sa vďaka spoločného záujmu môžu vytvoriť silné väzby a celoživotné priateľstvá.

Pomoc pre vytvorenie zdravého životného štýlu

Aby ste mali čo najlepšiu šancu na úspech pri zmene životného štýlu, budete potrebovať okrem základných pravidiel aj niekoľko praktických krokov.

Prvým krokom je nájsť správnu diétu, ktorá najviac vyhovuje vašim cieľom. Veľkou pomocou v tomto smere je Výber diéty, kde systém ponúka prispôsobený stravovací program s uvedením pohlavia, hmotnosti a výšky.

Ako druhý krok si vyhľadajte šport. Môže to byť čokoľvek, dôležité je, aby ste sa mu venovali trikrát týždenne, minimálne 1 hodinu. Diéta funguje aj bez toho, ale pre peknú postavu je dôležitý aj pohyb.

A ako tretí krok budete potrebovať aj stravu v súlade so zmenou životného štýlu. Za týmto účelom môžeme ponúknuť veľa receptov na zmenu životného štýlu, ktoré môžete konzumovať aj počas diéty, aby vám nič nechýbalo. Navyše, ak chcete získať ešte viac informácií o zdravom životnom štýle a chceli by ste získať 16 rokov odborných znalostí a skúseností, potom je online kurz Zdravý životný štýl určený pre vás.

Čo sme sa naučili?

Diéta je veľmi užitočná vec - ale ak zvolíte nesprávnu metódu a nebude ju sprevádzať úplná zmena životného štýlu, určite bude len dočasná a čoskoro zažijete jojo efekt na vlastnej koži.

Aby ste mohli zmeniť svoj životný štýl, musíte dodržiavať niekoľko zásad a podniknúť niekoľko konkrétnych a praktických krokov.

Ak ste sa rozhodli, môžete ihneď začať, pretože Ideal Body bude vašim verným spoločníkom počas celého procesu!

BLOG Najlepší kolagén pre krásu vašej pleti a zdravie vašich kĺbov Najlepší kolagén pre krásu vašej pleti a zdravie vašich kĺbov Najlepší kolagén pre krásu vašej pleti a zdravie vašich kĺbov

Mnohí ľudia chcú podporiť zdravie svojej pokožky, kĺbov a vlasov, preto denne užívajú kolagénové doplnky alebo si pridávajú kolagén v prášku do rannej kávy.

#zdravie #životný štýl #vysnívaná postava
Recepty Ovseno-tvarohové americké palacinky s kolagénom Ovseno-tvarohové americké palacinky s kolagénom Ovseno-tvarohové americké palacinky s kolagénom

Tieto kolagénom obohatené palacinky si môžete dopriať na raňajky alebo olovrant. Podávajte ich s jogurtom a bobuľovým ovocím!